Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst
  • 400 g kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 gele paprika
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 blik halve perziken op sap (415 g)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)

Optioneel:

  • Tabasco

Extra nodig: rasp

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de ui in ringen. Hak de knoflook fijn. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.
  2. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de kipblokjes in 4 min. goudbruin. Schep ze uit de pan.
  3. Fruit in het bakvet de ui met de knoflook en de gember 1 min. Voeg de paprika toe en bak 3 min. op laag vuur.
  4. Laat de perziken goed uitlekken; vang het sap op. Snijd de perziken in partjes.
  5. Roer de tomatenpuree door het paprikamengsel. Voeg het opgevangen sap met 125 ml water toe en breng aan de kook. Voeg de partjes perzik en kipblokjes aan de saus toe en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper.
  6. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de zoetzure kip bij.

Tip: Geef de zoetzure saus wat pit met tabasco.

Bevat p.p.: 505 kcal, 29 g eiwit, 10 g vet waarvan 2 g verzadigd, 73 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Ontdek onze recepten