Bereidingswijze
- Kook de pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de sjalotjes glazig. Bak de Thaise kruiden kort mee.
- Schenk de kokosmelk en 750 ml water erbij en voeg de gember, sereh en rode peper toe. Laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de pompoenblokjes en bosui toe en kook de groenten in 8 - 10 min. beetgaar. Voeg eventueel meer water toe en breng de soep op smaak met vissaus. Verwijder eventueel de plakjes gember en de serehstengel.
- Schep een bergje pandanrijst in wijde kommen en schep de soep erop. Strooi de koriander erover.
Tip: Kook voor wat meer kleur repen gele paprika en peultjes mee. En strooi voor wat meer eiwit knapperig gebakken blokjes tofu in de soep.
Tip: Vegan versie: Thaise vissaus kan vervangen worden door een lichte sojasaus. Die zijn vaak wat zouter, dus gebruik met mate.
Bevat p.p: 430 kcal. 6 g eiwit, 25 g vet waarvan 18 g verzadigd, 43 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel