Haverrijst maakt gezond eten extra makkelijk en snel. Haverrijst is namelijk een bron van plantaardige eiwitten én vezels. De haverkorrels in dit pak hoeven slechts tien minuten gekookt te worden. De graansoort is een perfect alternatief voor rijst. Probeer bijvoorbeeld eens een nasi met haver.
Haverrijst met vegetarische balletjes
in arrabiata-spinaziesaus
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 565
Bereidingswijze
1. Kook de haverrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en chilivlokken 1 min. Bak de balletjes 2 min. mee.
3. Voeg de spinazie in 2 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken.
4. Schenk de passata in de pan en verwarm de saus nog 5 min. Breng op smaak met zout en peper.
5. Schep de haverrijst op 4 borden. Verdeel er de vegetarische balletjes met de pittige tomaten-spinaziesaus over.
Tip: Voeg 3 eetlepels rozijnen toe.
Bevat p.p.: 565 kcal, 31 g eiwit, 17 g vet waarvan 3 g verzadigd, 65 g koolhydraten en 15 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Haver rijst