Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
- Snijd de aubergine in repen en de courgette in lange stukken.
- Verhit in een hapjespan 3 el olie, voeg de aubergine toe en bak rondom goudbruin. Voeg de courgette met 2 el olie toe en bak de groenten op matig vuur in 8 min. goudbruin. Breng op smaak met peper.
- Verhit intussen in een koekenpan 2 el olie. Bak de shoarma in 5 min. bruin. Meng in een kom de yoghurt met de tahini. Verdun de yoghurt eventueel met een beetje water. Boen de citroen schoon. Snijd de sla in fijne reepjes.
- Verdeel de rijst over 4 diepe kommen. Schep de shoarma erop, de groenten ernaast en verdeel de ijsbergsla erover. Rasp een beetje frisse citroenschil over de shoarma en serveer met de tahini-yoghurt.
Tip: Bestrooi met granaatappelpitjes.
Bevat p.p.: 750 kcal, 26 g eiwit, 37 g vet waarvan 7 g verzadigd, 74 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel