Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar 150 ml van het kookvocht.
- Wrijf de karbonades stevig in met peper en zout. Verhit de olie en bak hierin de karbonades mooi bruin in 3 - 4 min. per kant. Neem de karbonades uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Schep de uien en paprika in de pan en roerbak 5 min. Strooi het paprikapoeder erover, schenk de ketjap en 150 ml van het kookvocht erbij. Roer de saus glad. Breng op smaak met peper en zout. Leg de karbonades terug in de saus en stoof ze afgedekt nog 5 min.
- Schep de fijngehakte peterselie door de droge rijst en verdeel de rijst over 4 borden. Leg op elk bord een karbonade. Roer de kookroom van het vuur af door de saus en schep er wat paprikasaus over. Geef de rest van de saus apart erbij.
Tip: Maak timbaaltjes: spoel een glas of kopje om met koud water, schep het vol met rijst, druk de rijst wat aan en stort het rijsttimbaaltje: leg een bord op het glas en keer bord en glas samen. Doe dit op elk bord.
Bevat p.p.: 585 kcal. 38 g eiwit, 17 g vet en 68 g koolhydraten