Lassie Dessertrijst is na slechts 12 minuten koken klaar voor een heerlijk romig toetje. De rijst neemt tijdens het koken veel vocht op, waardoor je dessert een rijke en volle smaak krijgt.
Chocoladerijst
met sinaasappel
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 435 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Bereid de dessertrijst met de chocolademelk (in plaats van melk) volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg voor een extra smeuïge rijst desgewenst nog een scheutje chocolademelk toe.
- Rasp (voor de garnering) de schil van de sinaasappel.
- Roer vlak voor het serveren eventueel de likeur door de warme of afgekoelde rijst.
- Verdeel de chocoladerijst over 4 coupes. Garneer met een lepel room, wat sinaasappelschil en geschaafde chocolade.
Bevat p.p: (zonder likeur): 1825 kJ/435 kcal. 12 g eiwit, 10 g vet waarvan 6 g verzadigd, 74 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Dessert rijst