Groene haverrijst

met geroosterde knolselderij

Personen:
4
Bereidingstijd:
40 minuten
Voedingswaarde:
739 Lassie Haverrijst Groene haverrijst met geroosterde knolselderij liggend beeld
Lone Aarup Poulsen She Came From North 1350x1080
Lone Aarup Poulsen

Ingrediënten

Geroosterde knolselderij

  • 1 knolselderij
  • 2-3 el zonnebloemolie
  • Zout en peper

Haverrijst

Groene saus

  • 80 g bladselderij
  • 15 g platte peterselie
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 1 el Dijonmosterd
  • 1 el appelazijn
  • Flink snuf zout

Topping

  • 60 g walnoten
  • Versgemalen peper
Personen:
4
Bereidingstijd:
40 minuten
Voedingswaarde:

Deel dit recept

Kookstand

Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.

Bereidingswijze

  1. Snij de knolselderij in blokjes van 1x1 cm. (Snij de knolselderij in plakken van 1 cm dik. Schil de plakken met een dunschiller. Snij de plakken in repen van 1 cm en vervolgens in blokken van 1x1 cm). Meng de blokjes met 1-2 el olie, zout en peper. Leg in één laag op een bakplaat met bakpapier. Bak 30 min. op 225 graden. Zet de grillfunctie aan de laatste 5 min. zodat de selderij kleur krijgt.
  2. Kook de haverrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Hak de noten grof.
  4. Pluk de blaadjes van de peterselie en leg opzij. Blend de stengels van de peterselie, de bladselderij met stengels, 150 ml olie, 1 el mosterd en 1 el azijn tot een gladde saus. Breng op smaak met zout.
  5. Meng de gekookte haverrijst met de groene saus. Verdeel de haverrijst over 4 borden. Leg erop de geroosterde knolselderij en de peterselieblaadjes. Bestrooi met de geroosterde walnoten en versgemalen peper.

Tip: Gebruik voor een lekkere crunch in plaats van walnoten eventueel crunchy haverrijst.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Haverrijst 275g tekst wit
Haverrijst

Haverrijst maakt gezond eten extra makkelijk en snel. Haverrijst is namelijk een bron van plantaardige eiwitten én vezels. De haverkorrels in dit pak hoeven slechts tien minuten gekookt te worden. De graansoort is een perfect alternatief voor rijst. Probeer bijvoorbeeld eens een nasi met haver.