Veelgestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen over Lassie en onze producten. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op via het contactformulier.

Uitgelichte vragen

Ik kan mijn favoriete Lassie product niet meer vinden in de in de supermarkt.

We bieden al onze producten aan alle retailers aan, maar de supermarktmanager beslist zelf welk product daadwerkelijk in de schappen komt. Wij kunnen daarom niet garanderen dat ons hele assortiment overal verkrijgbaar is.

Waar kan ik Lassie Roerbak rijst kopen? Zoals Pronto Paella of Rapido Risotto?

Helaas zijn Lassie Roerbak Wit & Lassie Pronto Paella uit het assortiment gehaald.

Gelukkig bestaat de Roerbak Risotto nog wel! Alleen hebben we een tijdje geleden al de naam gewijzigd naar Lassie Rapido Risotto.

Lassie Rapido Risotto is verkrijgbaar bij de volgende supermarkten:

  • Albert Heijn
  • Jumbo
  • Coop
  • Poiesz
  • Jan Linders
  • MCD

Ook kan het assortiment per supermarkt verschillen. Bij de grotere filialen maak je de meeste kans de roerbak varianten in het schap te vinden. Een exact adres kunnen wij alleen niet geven, daar hebben wij geen zicht op. Mocht je het niet kunnen vinden dan kan het eventueel ook bij het filiaal besteld worden of bestel online!

Waarom en hoe moet ik quinoa voor het koken spoelen?

Quinoa bevat van nature saponine stoffen. Dit kan een bittere smaak geven aan quinoa, en dat vinden we zonde. Door te spoelen was je dit laagje van de quinoa af.

Quinoa spoelen is een uitdaging, omdat de meeste zeven niet fijnmazig genoeg zijn. Een dunne keuken of een kaasdoek in de zeef leggen en dan spoelen werkt het beste.

Er zit minder gewicht in mijn pak rijst dan op de verpakking wordt vermeld, hoe kan dat?

Achter het gewicht staat het ℮-teken. Dit betekent dat onze producten worden verpakt met een marge van maximaal 3%. Bovendien droogt rijst naar verloop van tijd nog wat in, waardoor het gewicht gemiddeld 10 gram per kilo kan teruglopen.

Bevat je verpakking minder gewicht dan binnen de toegestane marge neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Ik kan mijn favoriete Lassie product niet meer vinden op de website, maar ik heb het product wel nog thuis.

Helaas kan het voorkomen dat producten van Lassie uit de schappen wordt gehaald. Zodra het product niet meer verkrijgbaar is halen wij het van de website af. Wil je toch informatie hebben over het product of over een recept met dit product? Dat kan! Neem contact met ons op via de contact pagina.

Allergenen

Welke allergenen zitten er in mijn product?

Voor al onze producten hebben we een lijst met allergenen samengesteld. Die vind je op de product detail pagina’s. Mocht je verder twijfels hebben over een product dan kun je het beste contact met ons opnemen via het contactformulier.

Bereidingswijze

Hoeveel milliliter water heb ik nodig om 275 gram Quinoa te koken?

Voor onze Biologische Wereldgranen Quinoa en Quinoa Mix heb je zo’n 150 milliliter water nodig per 75 gram. Dit komt neer op 550 milliliter water per 275 gram (één verpakking).

Op de verpakking staat als staantijd ‘even’. Wat is even?

Toverrijst kun je het beste na het koken nog 15 minuten laten staan en kortkokende Zilvervliesrijst 5 minuten.

Waarom is de staantijd belangrijk voor rijst?

Als je de rijst na het koken even laat staan wordt het minder klef. Na 15 minuten is de toverrijst op zijn best en de zilvervliesrijst al na 5 minuten.

Verpakking

De seal rand van mijn verpakking is niet goed gesloten, hoe kan dat?

Om een verpakking goed te sealen werken we met een bepaalde temperatuur. Het kan zijn dat de temperatuur iets te laag is geweest tijdens het verpakkingsproces waardoor de hechting niet optimaal is. Erg vervelend maar we doen ons best om dit te verbeteren.

Om het proces te verbeteren kun je het beste een melding maken van dit probleem via ons contactformulier. Het is belangrijk dat je daarbij de productiecode en THT vermeld zodat we het probleem makkelijke kunnen traceren.

Zijn de Lassie verpakking afkomstig uit verantwoord beheerde bossen?

Sinds 1 mei 2012 draagt Lassie, rijstleider van Nederland, het prestigieuze keurmerk van de onafhankelijke en internationale organisatie Forest Stewardship Council (FSC).

Het FSC-keurmerk geeft de verzekering dat de grondstoffen voor kartonnen en papieren verpakkingen afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Van alle bossen in de wereld is nu ongeveer 400 miljoen hectare FSC-gecertificeerd. Dat is nog geen 10% van het wereldbosareaal. Er is dus nog een wereld te winnen.

Receptuur & Gezondheid

Sommige producten zijn vernieuwd, maar ik vind het geen verbetering. Hoe wordt een vernieuwde receptuur bepaald?

Het spijt ons te horen dat je één van onze nieuwe recepten niet lekker vindt. Als we de receptuur aanpassen, houden we rekening met de gemiddelde smaak van de consument. Met uitgebreide consumententests wordt deze smaak bepaald. Bovendien willen we E-nummers vermijden. We werken liever met natuurlijke kruiden.

Sponsoring

Hoe gaat Lassie om met sponsoring?

Lassie sponsort met producten voornamelijk lokale initiatieven en activiteiten, zoals de voedselbank. Wil je ons vragen om deel te nemen aan een evenement? Dan is het handig om zo gedetailleerd mogelijk te omschrijven waar je naar op zoek bent. Als het gaat om informatie, denk een onderzoek of studie, dan zullen wij altijd proberen je zo snel en goed mogelijk te helpen.

Mocht je graag met een klas of vereniging een bezoek willen organiseren aan onze fabriek? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Sinds begin dit jaar zijn we hiermee gestopt in verband met de vele werkzaamheden die er momenteel zijn. Heb je verder nog vragen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier.

Herkomst

Wat is het land van herkomst van Lassie rijst?

Op de verpakking staat geen specificatie van de herkomst van de rijst omdat deze onder andere afhankelijk is van de seizoenen in de oogstgebieden en dus kan verschillen per periode.

Nieuwsbrief

Hoe kan ik mij uitschrijven voor de wekelijkse receptinspiratie van Lassie?

Het uitschrijven op de browsermelding is afhankelijk van de browser die je gebruikt. Klik op de volgende link om te achterhalen hoe je je uitschrijft binnen jouw browser.

Hoe schrijf ik mij uit voor de nieuwsbrief van Lassie?

Als je onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, kun je je uitschrijven door de nieuwsbrief te openen vanuit je mailbox, naar beneden te scrollen en te klikken op de link ‘’Schrijf je uit’’. Je wordt dan direct uit de mailinglijst verwijderd.