Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui circa 5 minuten. Voeg de geperste knoflook en blokjes tomaat toe en bak nog circa 3 minuten.
- Bak de stukjes knakworst circa 2 minuten mee. Schenk de bruine bonen met vocht in de hapjespan.
- Verhit het geheel al roerend en breng de bruine bonen op smaak met de bouillonblokjes, verse selderij, suiker en de gemalen piment. Schenk er ½ kopje water bij.
- Verwarm het mengsel circa 8 minuten op middelhoog vuur.
- Serveer de rijst in 4 borden. Schep de bruine bonen erover.
Tip: Hou je van pit? Bak dan een hele Madame Jeanette mee tijdens het aanfruiten van de ui.
Voeg tijdens het verwarmen van de bruine bonen een laurierblad toe voor meer smaak.
Bevat p.p.: 785 kcal. 30 g eiwit, 25 g vet waarvan 7 g verzadigd, 105 g koolhydraten en 15 g voedingsvezel
Bekijk hier de blog over onze duurzame basmatirijst!