Bereidingswijze
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de kipfilet in blokjes van 1,5 cm.
- Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in kleine blokjes.
- Verhit in een wok 2 el olie. Fruit de ui met de knoflook en de rode peper 1 min. Roer de komijn erdoor. Voeg de prei en de paprika toe en bak de groenten al omscheppend in 4-5 min. gaar.
- Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de kip in 8-10 min. rondom goudbruin en gaar. Verwarm in een steelpan de pindakaas met 50 ml ketjap, de basterdsuiker en de sambal 1 min. Voeg 125 ml water toe. Verwarm al roerende tot een gladde pindasaus; voeg indien nodig wat extra water toe.
- Verhit in een andere koekenpan 2 el olie. Bak hierin de vier eieren naar wens.
- Schenk de laatste 25 ml ketjap over de kip en bak in 1-2 min. rondom mooi bruin. Schep de rijst door de groenten en bak nog 1 min. op hoog vuur. Voeg daarna de gebakken kipblokjes toe aan de rijst en groenten. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de rijst over 4 borden. Schep de pindasaus erover en leg per bord een gebakken eitje op de nasi. Garneer eventueel met wat cassave kroepoek.
Tip: Bestrooi met gebakken uitjes.
Bevat p.p.: 845 kcal, 43 g eiwit, 37 g vet waarvan 7 g verzadigd, 81 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel