Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het kookvocht af, laat de rijst goed afkoelen en uitlekken. Roer de mayonaise door de rijst. Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de eieren in de pan, breng het water aan de kook, draai de warmtebron iets lager en kook 6-8 minuten. Giet het kookvocht af en laat onder koud water de eieren schrikken.
- Roer de sojasaus en gembersiroop door elkaar, schenk in 4 kleine bakjes en sluit af met een deksel.
- Doe de rijst in een (picardie) glaasje, druk het goed aan en stort op zijn kop in de bentobox. Vul de overige vakjes op met de andere ingrediënten. Halveer de eitjes. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Tip: serveer de zoete pepertjes op blaadjes little gem, mix de kiemmix door elkaar en leg om de rijst.
Bevat p.p.: 655 kcal. 17 g eiwit, 36 g vet waarvan 9 g verzadigd, 64 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel