Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd de komkommer in blokjes.
- Roer de mayonaise met het citroensap, zout en versgemalen peper en schep de gekookte rijst erdoor. Voeg 2 eetlepels dille met de bosuitjes en komkommer toe en meng alles door elkaar. Laat de rijstsalade minstens 30 min. op smaak komen.
- Verdeel de veldsla op borden en schep in het midden een bergje van de rijstsalade. Drapeer de repen zalm op de rijst en strooi er nog wat dille over.
Tip: Als lunchgerecht of ’s zomers bij de barbecue is dit een heerlijke salade. Snijd de zalm dan in kleine reepjes en schep ze door de salade.
Bevat p.p.: 235 kcal. 9 g eiwit, 14 g vet waarvan 2 g verzadigd, 17 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel