Volkoren couscous met geroosterde pompoen,

abrikoos en kip

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten + 20 minuten oventijd
Voedingswaarde:
625 kcal
704 Lassie Volkoren Couscous Geroosterde pompoen met abrikoos en kip

Ingrediënten

  • 4 rode uien
  • 400 g pompoenblokjes
  • 4 el olijfolie
  • 400 g kipfilet
  • 2 tl kerrie
  • 1 pak Lassie volkoren couscous (275 g)
  • 75 g rucola
  • 150 g gedroogde abrikozen
  • 2 el pompoenpitten

Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Optioneel: 2 limoenen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de uien in partjes van 1 cm. Schep de uienpartjes en de pompoenblokjes om met 2 el olijfolie. Verdeel de pompoenblokjes en de rode ui over de bakplaat. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  2. Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 min. gaar.
  3. Wrijf de kipfilet in met de kerrie en bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de kipfilet in 12 min. bruin en gaar.
  4. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de rucola grof en snijd de abrikozen in reepjes.
  5. Roer de couscous met een vork los. Schep er de geroosterde groenten, de rucola en de abrikoos door.
  6. Snijd de kipfilet in plakjes. Schep de couscous op een schaal of 4 borden. Leg de kipfilet bij de couscous en bestrooi met de pompoenpitten.

Tip: Serveer met partjes limoen voor een fris accent.

Vega-tip: vervang de kipfilet door grof verkruimelde feta. Strooi de feta over de couscous. Ook lekker met zoete aardappel in plaats van pompoen.

Bevat p.p.: 625 kcal, 36 g eiwit, 21 g vet waarvan 4 g verzadigd, 65 g koolhydraten en 14 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie BIO Volkoren Couscous 275g tekst wit
BIO Volkoren Couscous

Couscous is de perfecte basis voor een gezonde maaltijd. Deze volkoren couscous is biologisch geteeld en een bron van vezels. Bereiden is supersimpel: 5 minuutjes wellen en de couscous is klaar voor gebruik.