Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de uien in partjes van 1 cm. Schep de uienpartjes en de pompoenblokjes om met 2 el olijfolie. Verdeel de pompoenblokjes en de rode ui over de bakplaat. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 min. gaar.
- Wrijf de kipfilet in met de kerrie en bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de kipfilet in 12 min. bruin en gaar.
- Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de rucola grof en snijd de abrikozen in reepjes.
- Roer de couscous met een vork los. Schep er de geroosterde groenten, de rucola en de abrikoos door.
- Snijd de kipfilet in plakjes. Schep de couscous op een schaal of 4 borden. Leg de kipfilet bij de couscous en bestrooi met de pompoenpitten.
Tip: Serveer met partjes limoen voor een fris accent.
Vega-tip: vervang de kipfilet door grof verkruimelde feta. Strooi de feta over de couscous. Ook lekker met zoete aardappel in plaats van pompoen.
Bevat p.p.: 625 kcal, 36 g eiwit, 21 g vet waarvan 4 g verzadigd, 65 g koolhydraten en 14 g voedingsvezel