Snelle risotto met spek

aubergine, pecorino en tijm

Personen:
4
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
640 kcal
Grote Hamersma Wijntip:
Vallo Reale 2017
Een lekker stoere risotto heeft graag een lekker stoere rode naast zich.
585 Rapido Risotto Snelle risotto spek aubergine pecorino tijm

Ingrediënten

  • 1 el (olijf)olie
  • 250 g gerookte spekreepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 400 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 pak Lassie Rapido Risotto rijst (350 g)
  • 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 50 g Pecorino (kaas), geraspt

Optioneel:

  • 150 g zachte geitenkaas
Personen:
4
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
640 kcal
Grote Hamersma Wijntip:
Vallo Reale 2017
Een lekker stoere risotto heeft graag een lekker stoere rode naast zich.

Bereidingswijze

  1. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak de spekreepjes met de ui 3 minuten.
  2. Voeg de aubergine toe en bak nog 3 minuten. Schep de tomaatjes erdoor en bak ze 2 minuten mee.
  3. Voeg de rijst toe, roer even om en schenk 800 ml water in 2 keer erbij. Breng op hoog vuur aan de kook. Voeg ook de tijm toe.
  4. Laat de rijst op matig vuur in 4-5 minuten gaar worden en het vocht opnemen. Roer regelmatig.
  5. Neem de pan van het vuur en voeg de helft van de Pecorino kaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep de risotto op 4 borden en serveer met de rest van de kaas.

Tip: Liever geen vlees? Laat de spekreepjes en Pecorino weg en verkruimel 150 g zachte geitenkaas grof boven de risotto.

Bevat p.p.: 640 kcal. 22 g eiwit, 27 g vet waarvan 10 g verzadigd, 75 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Rapido Risotto Rijst tekst wit
Rapido Risotto

Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.