Bereidingswijze
- Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak de spekreepjes met de ui 3 minuten.
- Voeg de aubergine toe en bak nog 3 minuten. Schep de tomaatjes erdoor en bak ze 2 minuten mee.
- Voeg de rijst toe, roer even om en schenk 800 ml water in 2 keer erbij. Breng op hoog vuur aan de kook. Voeg ook de tijm toe.
- Laat de rijst op matig vuur in 4-5 minuten gaar worden en het vocht opnemen. Roer regelmatig.
- Neem de pan van het vuur en voeg de helft van de Pecorino kaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep de risotto op 4 borden en serveer met de rest van de kaas.
Tip: Liever geen vlees? Laat de spekreepjes en Pecorino weg en verkruimel 150 g zachte geitenkaas grof boven de risotto.
Bevat p.p.: 640 kcal. 22 g eiwit, 27 g vet waarvan 10 g verzadigd, 75 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel