Shoarma

met paprika, rozijnenrijst en tzatziki

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
678 kcal
Paprika Shoarma Met Komkommeryoghurt En Rozijnenrijst

Ingrediënten

  • 1 rode paprika, in repen
  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 450 g shoarmavlees
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 300 g Lassie Toverrijst Extra
  • 75 g rozijnen
  • 4 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de Lassie Toverrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, voeg de rozijnen toe en leg het deksel op de pan.
  2. Verhit een scheutje olijfolie en roerbak hierin het shoarmavlees op hoog vuur bruin in ca. 5 min. Temper het vuur, voeg de uien en paprika toe en bak, onder af en toe omscheppen, 5 min. door.
  3. Rasp de komkommer op een grove rasp boven een zeef en druk met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Schep de komkommer door de yoghurt en breng op smaak met zout, peper en de knoflook uit de pers.
  4. Serveer de shoarma met rozijnenrijst en komkommeryoghurt.

Tip: Liever kip of vegetarisch? Er is ook shoarmavlees van lamsvlees of kip en er is zelfs vegetarische vleesvervanger met shoarmakruiden.

Tip: Minder vet? Gebruik kipshoarma of vega-shoarmareepjes en magere kwark, dat scheelt ca. 100 kcal p.p.

Bevat p.p.: 673 kcal. 31 g eiwit, 25 g vet en 77 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Toverrijst Extra 375g tekst wit
Toverrijst Extra Vezels

Lassie Toverrijst Extra Vezels combineert het gemak en de lekkere smaak van Toverrijst met extra vezels.