Deze voorgestoomde basmatirijst is na 1 minuut in de magnetron al klaar. Perfect dus voor een supersnelle maaltijd. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.
Perzische rijst met linzen
granaatappel en amandelen
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 730 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de uien toe goudbruin en krokant in circa 10 minuten. Schep de uien uit de pan op een bord.
- Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan, voeg de worteljulienne toe en bak 3 minuten. Voeg de rijst (losgemaakt) en linzen toe, schep door elkaar.
- Voeg de specerijen toe en bak 5 minuten mee. Verdeel de rijst over 2 borden. Schep de gebakken uien erop en bestrooi met de amandelen en granaatappelpitjes.
Tip: Serveer de rijst met gegrilde zalm. Bestrijk de zalm met een dun laagje olie. Gril in circa 5 minuten goudbruin aan beide kanten, maar nog wel rosé vanbinnen.
Bevat p.p.: 730 kcal. 18 g eiwit, 40 g vet waarvan 6 g verzadigd, 68 g koolhydraten en 14 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Minuutje Basmatirijst