Perzische rijst met linzen

granaatappel en amandelen

Personen:
2
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
730 kcal
Stazak Basmati Naturel Perzische Linzen Rijst Met Wortel

Ingrediënten

  • 3 el olie
  • 4 uien, in ringen
  • 150 g wortel julienne
  • 2 bakjes Lassie Minuutje Basmatirijst (250 g)
  • 1 blikje linzen (160 g), uitgelekt
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • ½ el gemalen komijn
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • 50 g amandelen, grof gehakt
  • 50 g granaatappelpitjes

Optioneel

  • 250 g zalmfilet

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de uien toe goudbruin en krokant in circa 10 minuten. Schep de uien uit de pan op een bord.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan, voeg de worteljulienne toe en bak 3 minuten. Voeg de rijst (losgemaakt) en linzen toe, schep door elkaar.
  3. Voeg de specerijen toe en bak 5 minuten mee. Verdeel de rijst over 2 borden. Schep de gebakken uien erop en bestrooi met de amandelen en granaatappelpitjes.

Tip: Serveer de rijst met gegrilde zalm. Bestrijk de zalm met een dun laagje olie. Gril in circa 5 minuten goudbruin aan beide kanten, maar nog wel rosé vanbinnen.

Bevat p.p.: 730 kcal. 18 g eiwit, 40 g vet waarvan 6 g verzadigd, 68 g koolhydraten en 14 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Basmatirijst Minuutje 250g tekst wit
Minuutje Basmatirijst

Deze voorgestoomde basmatirijst is na 1 minuut in de magnetron al klaar. Perfect dus voor een supersnelle maaltijd. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.