Bereidingswijze
- Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in reepjes en de chorizo in blokjes.
- Verhit in een hapjespan de olie. Bak de ui met de knoflook, de bleekselderij en de chorizo 4 min. Snijd intussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Voeg de tomaten toe aan de groenten en bak 2 min. mee. Schep het gerookt paprikapoeder erdoor.
- Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst in zo’n 10 min. gaar. Voeg halverwege de kooktijd de zeevruchten toe en indien nodig wat extra bouillon of water.
- Hak de dille fijn. Schep de helft van de dille met peper naar smaak door de jambalaya. Schep de jambalaya op een schaal of 4 borden en bestrooi met de rest van de dille.
Tip: Serveer met partjes citroen.
Tip: Ontdooi de zeevruchten snel in een zeef onder stromend warm water en laat ze goed uitlekken.
Serveertip: Lekker met een frisse bladsalade met yoghurtdressing.
Bevat p.p.: 545 kcal, 21 g eiwit, 21 g vet waarvan 6 g verzadigd, 67 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel