Ingrediënten

  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels dragonazijn
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 5 eetlepels olie
  • 1 zak Lassie voorgestoomde couscous (200 g)
  • 150 g gerookte-kipflakes (schaal)
  • 5 gewelde pruimen zonder pit, grof gesneden
  • 85 g veldsla (zak)

Optioneel

  • 4 bosuien, grof gesneden

Bereidingswijze

  1. Meng de sjalot met de azijn in een kommetje en laat 5 minuten marineren. Voeg de peterselie toe. Klop de olie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep in een ruime kom. Voeg de kip en pruimen toe.
  3. Verdeel de veldsla over 2 diepe borden of kommen, schep de couscoussalade erop en schenk de dressing eroverheen.

Tip: Strooi de bosui over de salade voor een pittige smaak.

Bevat p.p.: 775 kcal, 27 g eiwit, 42 g vet waarvan 6 g verzadigd, 69 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Couscous

Voorgestoomde Couscous

Voorgestoomde couscous is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De couscous is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de couscous kort in een warm gerecht.

Bekijk product
BIO Couscous

BIO Couscous

Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.

Bekijk product

Ontdek onze recepten