Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.
Franse couscoussalade
met gerookte kip en pruimen
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 10 minuten
- Voedingswaarde:
- 775 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Meng de sjalot met de azijn in een kommetje en laat 5 minuten marineren. Voeg de peterselie toe. Klop de olie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep in een ruime kom. Voeg de kip en pruimen toe.
- Verdeel de veldsla over 2 diepe borden of kommen, schep de couscoussalade erop en schenk de dressing eroverheen.
Tip: Strooi de bosui over de salade voor een pittige smaak.
Bevat p.p.: 775 kcal. 27 g eiwit, 42 g vet waarvan 6 g verzadigd, 69 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Couscous