Gevulde paprika

met bulgur

Personen:
4
Bereidingstijd:
35 minuten
Voedingswaarde:
623 kcal
Bulgur Gevulde Paprika Met Bulgur

Ingrediënten

  • 140 g Lassie Bulgur
  • 300 g mager rundergehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 elprikapoeder
  • 2 tl oregano
  • 8 kleine paprika’s (rood en geel)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 el olijfolie
  • 150 g Turkse of Griekse yoghurt
  • 1 - 2 focacciabrood met olijven

Bereidingswijze

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd van de paprika een kapje af en verwijder zaadjes en zaadlijsten.
  2. Meng het gehakt met de bulgur, rode ui, paprikapoeder, oregano, zout en peper naar smaak. Vorm 8 ballen van het gehakt en vul hiermee de paprika’s. Zet ze in een braadpan en leg de kapjes erop. Roer de tomatenpuree los met 300 ml kokend water en de olijfolie en schenk dit rond de paprika’s. Breng de tomatensaus aan de kook en stoof de paprika’s zachtjes 25 min. Roer de yoghurt los. Snijd de focaccia open, snijd de helften in driehoeken en rooster deze.
  3. Serveer de gevulde paprika’s met een schep yoghurt en het eigen stoofvocht. Geef het geroosterde brood erbij.

Tip: Voeg aan de yoghurt 1 teentje geperste knoflook toe.

Bevat p.p.:
623 kcal. 34 g eiwit, 16 g vet en 86 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Bio Bulgur 275g tekst wit
BIO Bulgur

Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.