Bereidingswijze
- Halveer de avocado’s. Wip de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de helften. Bewaar de avocadoschillen. Snijd het avocadovruchtvlees klein en besprenkel met het sap van de limoen.
- Snipper het sjalotje fijn. Hak de basilicum en de dille fijn. Snijd de gerookte zalm in reepjes. Knijp lichtjes in de verpakking om de couscous los te maken. Knip de verpakking open en strooi de couscous in een kom.
- Schep de avocado, het sjalotje, de zalm en de kruiden door de couscous. Breng de couscous op smaak met de olijfolie, zout en peper.
- Leg de avocadohelften op een schaal. Schep de couscous in avocadoschuitjes en garneer naar wens met een extra takje dille.
Tip: Schep wat fijngesneden zongedroogde tomaatjes door de couscous voor een Mediterrane smaak.
Tip: Vervang de gerookte zalm door 100 g beenham of 8 gekookte kwarteleitjes.
Tip: Groot gezin of meerdere eters met Pasen? Kies dan voor Lassie BIO couscous 275g.
Bevat p.p.: 375 kcal. 10 g eiwit, 28 g vet waarvan 4 g verzadigd, 18 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel