Kruidige kip-biryani

met gele rijst en koriander

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
635 kcal
556 Gele rijst Kruidige kip Biryani met gele rijst en koriander

Ingrediënten

  • 400 g kippendij, in blokjes van 3 bij 3 cm
  • 1 el garam masala kerriepoeder
  • 4 el Griekse yoghurt (10% vet)
  • 325 g Lassie Gele Rijst
  • 4 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 rijpe tomaten, in stukjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el gemberpuree (potje)
  • 2 takjes munt, fijngesneden
  • 8 takjes koriander, fijngesneden

Optioneel

  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 8 el mangochutney (potje)

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de kip in een kom met zout en peper. Strooi de garam masala kerrie erover en meng met de yoghurt.
  2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit in de tussentijd de olie in een hapjespan en bak de ui goudbruin. Voeg de tomaten toe, bak ze even mee. Plet met een houten lepel de tomaat stuk. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg de gemberpuree en vervolgens de gemarineerde kip toe. Bak samen 5 minuten. Leg een deksel op de pan en stoof de kip in 15 minuten gaar.
  4. Schep de helft van de gekookte rijst bij de kip. Strooi de helft van de munt en koriander over de rijst. Schep de resterende rijst op de kruiden. Verdeel de resterende kruiden over de rijst. Leg een deksel op de pan en stoof samen nog 5 minuten om alles goed warm te laten worden.
  5. Verdeel de biryani over 4 diepe borden.

Tip: Bak de rode peper met de uien mee voor een lekkere pittige biryani. Serveer met mangochutney.

Tip: Marineer de kip met de yoghurt en garam masala kerrie minimaal een uur van tevoren zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

Bevat p.p.: 635 kcal. 26 g eiwit, 27 g vet waarvan 7 g verzadigd, 70 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Gele rijst text
Gele Rijst

Gele rijst is door de gele kleur en zachte saffraansmaak een feestelijke variatie op witte rijst. Daarmee geef je je gebruikelijke rijstgerechten een bijzondere twist.