Kip kerrie ‘ana-nasi’

met paksoi

Personen:
2
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
685 kcal
Stazak Basmati Naturel Kipkerrie Ana Nasi Met Paksoi

Ingrediënten

  • 200 g kip dijfilet blokjes, grote gehalveerd
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el verse gember, fijngehakt
  • 5 el olie
  • 4 bosuien, fijngesneden
  • 100 g verse ananas, in kleine stukjes
  • 1 stazak Lassie Voorgestoomde Basamatirijst (200 g)
  • 1 kleine paksoi
  • 1 rode peper, fijngesneden

Optioneel

  • 1 rode puntpaprika, in ringen
  • 100 g sugar snaps

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de kipblokjes met de kerriepoeder, knoflook en gember. Voeg 2 eetlepels olie toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de kip minimaal 15 minuten marineren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Je kunt dit heel goed de dag ervoor doen.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok, voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin en gaar in circa 5 minuten. Schep regelmatig om.
  3. Voeg de bosui toe en bak 1 minuut mee. Schep de ananas erdoor. Druk zachtjes op de verpakking om de rijst los te maken, scheur of knip open en meng de rijst door de kip. Warm een paar minuten door.
  4. Snijd in de tussentijd de paksoi in de lengte doormidden. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak de paksoi kort aan beide kanten aan en verdeel over 2 diepe borden.
  5. Schep de kip kerrie ‘ana-nasi’ ernaast.

Tip: voor extra groente bak reepjes puntpaprika en sugarsnaps in de hete pan van de paksoi.

Bevat p.p.: 685 kcal. 29 g eiwit, 41 g vet waarvan 8 g verzadigd, 47 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Basmatirijst naturel 200g tekst wit
Voorgestoomde Basmatirijst

Deze bijzondere basmatirijst komt rechtstreeks uit de traditionele teeltgebieden aan de voet van de Himalaya. Het bergwater en de zuivere lucht zorgen voor de lange korrel en geven een heerlijke, pure geur. De basmatirijst is zachtjes gestoomd.