Deze voorgestoomde basmatirijst is na 1 minuut in de magnetron al klaar. Perfect dus voor een supersnelle maaltijd. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.
Kip kerrie ‘ana-nasi’
met paksoi
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Voedingswaarde:
- 685 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Meng in een kom de kipblokjes met de kerriepoeder, knoflook en gember. Voeg 2 eetlepels olie toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de kip minimaal 15 minuten marineren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Je kunt dit heel goed de dag ervoor doen.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok, voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin en gaar in circa 5 minuten. Schep regelmatig om.
- Voeg de bosui toe en bak 1 minuut mee. Schep de ananas erdoor. Open de verpakking en maak de rijst voorzichtig los en meng de rijst door de kip. Warm een paar minuten door.
- Snijd in de tussentijd de paksoi in de lengte doormidden. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak de paksoi kort aan beide kanten aan en verdeel over 2 diepe borden.
- Schep de kip kerrie ‘ana-nasi’ ernaast.
Tip: voor extra groente bak reepjes puntpaprika en sugarsnaps in de hete pan van de paksoi.
Bevat p.p.: 685 kcal. 29 g eiwit, 41 g vet waarvan 8 g verzadigd, 47 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Minuutje Basmatirijst