Bereidingswijze
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in plakjes. Schil de gember en rasp fijn. Snipper de ui.
- Klop de eieren los met zout en peper naar smaak. Verhit in een koekenpan 1 el olie. Schenk de helft van het eimengsel in de pan en bak de omelet in 2 min. per kant goudbruin en gaar. Laat de omelet op een bord glijden en bak op dezelfde manier met 1 el olie en de rest van het eimengsel een tweede omelet. Houd de omeletten op het bord onder een deksel warm.
- Kook intussen de broccoli in 6-8 min. gaar. Giet de atjar tjampoer door een zeef en vang de zoetzure marinade op.
- Schenk in de koekenpan de laatste 2 el olie. Fruit de ui met de gember 1 min. Schep de tomatenpuree erdoor. Voeg de opgevangen marinade met de helft van de atjar tjampoer en 100 ml water toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur lager en verwarm de saus tot deze de gewenste dikte heeft. Rol de omeletten op, snijd ze schuin door en leg de 4 rolletjes in de zoetzure saus.
- Verdeel de rijst over 4 borden. Schep de omeletrolletjes met de zoetzure saus erbij. Serveer met de broccoli en de rest van de atjar tjampoer.
Tip: Voeg aan het eimengsel 1 bosje fijngehakte koriander of 1 tl gemalen koriander toe voor extra smaak.
Variatietip: Bak van de eieren spiegeleieren. Leg de spiegeleieren op de rijst en schenk de zoetzure saus erover.
Tip: zelf atjar tjampoer maken is makkelijk, en erg lekker. Begin het liefst een dag, maar minstens 1 uur, van tevoren. Breng 150 ml wittewijnazijn met 3 el lichte basterdsuiker en 1½ tl kurkuma aan de kook en laat de suiker op laag vuur oplossen. Doe 300 g fijne reepjes wittekool met 1 rode paprika in fijne reepjes, ½ komkommer en 100 g wortel in plakjes een lage schaal. Schenk de zoetzure marinade over de groenten. Marineer de groenten minstens 1 uur, maar liever een hele dag of nacht, zodat ze op smaak komen en een zachtere beet krijgen. Schep ze regelmatig goed om met de marinade.
Bevat p.p.: 600 kcal, 21 g eiwit, 25 g vet waarvan 5 g verzadigd, 69 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel