Omelet in zoetzure saus

met atjar tjampoer

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
600 kcal
622 Toverrijst Omelet zoetzure saus atjar tjampoer Variatie Klassieker 1

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst
  • 700 g broccoli
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 ui
  • 6 eieren
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 pot atjar tjampoer (340 g)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • Extra nodig: rasp

Optioneel:

  • 1 bosje koriander (15 g) of 1 tl gemalen koriander


Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
600 kcal

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in plakjes. Schil de gember en rasp fijn. Snipper de ui.
  2. Klop de eieren los met zout en peper naar smaak. Verhit in een koekenpan 1 el olie. Schenk de helft van het eimengsel in de pan en bak de omelet in 2 min. per kant goudbruin en gaar. Laat de omelet op een bord glijden en bak op dezelfde manier met 1 el olie en de rest van het eimengsel een tweede omelet. Houd de omeletten op het bord onder een deksel warm.
  3. Kook intussen de broccoli in 6-8 min. gaar. Giet de atjar tjampoer door een zeef en vang de zoetzure marinade op.
  4. Schenk in de koekenpan de laatste 2 el olie. Fruit de ui met de gember 1 min. Schep de tomatenpuree erdoor. Voeg de opgevangen marinade met de helft van de atjar tjampoer en 100 ml water toe en breng aan de kook.
  5. Draai het vuur lager en verwarm de saus tot deze de gewenste dikte heeft. Rol de omeletten op, snijd ze schuin door en leg de 4 rolletjes in de zoetzure saus.
  6. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep de omeletrolletjes met de zoetzure saus erbij. Serveer met de broccoli en de rest van de atjar tjampoer.

Tip: Voeg aan het eimengsel 1 bosje fijngehakte koriander of 1 tl gemalen koriander toe voor extra smaak.

Variatietip: Bak van de eieren spiegeleieren. Leg de spiegeleieren op de rijst en schenk de zoetzure saus erover.

Tip: zelf atjar tjampoer maken is makkelijk, en erg lekker. Begin het liefst een dag, maar minstens 1 uur, van tevoren. Breng 150 ml wittewijnazijn met 3 el lichte basterdsuiker en 1½ tl kurkuma aan de kook en laat de suiker op laag vuur oplossen. Doe 300 g fijne reepjes wittekool met 1 rode paprika in fijne reepjes, ½ komkommer en 100 g wortel in plakjes een lage schaal. Schenk de zoetzure marinade over de groenten. Marineer de groenten minstens 1 uur, maar liever een hele dag of nacht, zodat ze op smaak komen en een zachtere beet krijgen. Schep ze regelmatig goed om met de marinade.

Bevat p.p.: 600 kcal, 21 g eiwit, 25 g vet waarvan 5 g verzadigd, 69 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Tover Rijst E nummer sticker tekst wit
Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.

Lassie Toverrijst Voordeel E nummer sticker tekst wit
Toverrijst voordeelpak

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.