Toverrijst Panklaar is dé basis voor een snelle maaltijd. De voorgestoomde rijst is namelijk al gaar en hoeft alleen verwarmd te worden in de pan.
Kerrierijst
met boontjes en cashewnoten
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 755 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Kook de eieren in 6 - 8 min. bijna hard. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Hak de helft van de peper fijn en snijd de rest in dunne reepjes.
- Verwarm de olie in een wok en schep de knoflook, fijngehakte rode peper, kerriepoeder, ui, sperziebonen en 2 eetlepels water erdoor en roerbak de groente 3 - 4 min.
- Roer de rijst erdoor en schenk de kokosmelk erbij. Voeg zout naar smaak toe en laat de rijst in 4 min. op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden, roer regelmatig.
- Laat intussen de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in vieren.
- Serveer de kerrierijst in diepe borden. Leg de partjes ei erop en strooi de peperreepjes en cashewnoten erover.
Tip: Vervang de cashewnoten door pittige geroosterde pinda’s, seroendeng of door geroosterde geraspte kokos.
Bevat p.p: 755 kcal. 21 g eiwit, 35 g vet waarvan 14 g verzadigd, 86 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
PanKlaar Toverrijst