Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.
Baby hapje zoete aardappel
couscous en gehakt
- Personen:
- 1
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 170 kcal per 100g
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Zoete aardappel: schrappen/schillen, in stukken snijden (ca. 3 cm) en ca. 12-15 minuten koken. Halverwege met stap 2 beginnen.
- Gehakt ca. 2 minuten rullen in een droge koekenpan. Voeg de doperwtjes toe en bak nog 3-4 minuten mee.
- Laat de couscous ca. 5 minuten wellen in 75 ml heet water. Maak los met een vork.
- Giet de zoete aardappel af. Spatel het gehakt, doperwtjes en couscous en sinaasappeldressing er doorheen.
- Hapje grof prakken en lauwwarm serveren. De rest af laten koelen en invriezen (bijv. in een siliconen muffinvorm).
Serveertip: Voor een frisse touch kun je bij stap 4 verse (fijngehakte) munt toevoegen.
Variatietip: Geen sinaasappelsap, maar wel mandarijn in huis? Dan kun je ook sap van mandarijn gebruiken.
Bevat per 100 g: 170 kcal, 8.0 g eiwit, 6.3 g vet waarvan 2.0 g verzadigd, 19.1 g koolhydraten, 3.0 g suikers, 2.3 g voedingsvezel en 0.14 g zout
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Couscous