Baby hapje zoete aardappel

couscous en gehakt

Personen:
1
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
170 kcal per 100g
590 BIO couscous Baby hapje zoete aardappel couscous gehakt

Ingrediënten

  • 180 g Zoete aardappel
  • 50 g BIO Couscous
  • 120 g Mager rundergehakt (zonder toegevoegd zout)
  • 90 g Doperwtjes (diepvries)

Sinaasappeldressing:

  • 1,5 el (Zonnebloem)olie
  • 1,5 el Sinaasappelsap
  • Snufje kaneel (ceylon, hier zit weinig coumarine in)

Optioneel:

  • 1 el (ca. 2,5 g) Verse munt (fijngesneden)

Bereidingswijze

  1. Zoete aardappel: schrappen/schillen, in stukken snijden (ca. 3 cm) en ca. 12-15 minuten koken. Halverwege met stap 2 beginnen.
  2. Gehakt ca. 2 minuten rullen in een droge koekenpan. Voeg de doperwtjes toe en bak nog 3-4 minuten mee.
  3. Laat de couscous ca. 5 minuten wellen in 75 ml heet water. Maak los met een vork.
  4. Giet de zoete aardappel af. Spatel het gehakt, doperwtjes en couscous en sinaasappeldressing er doorheen.
  5. Hapje grof prakken en lauwwarm serveren. De rest af laten koelen en invriezen (bijv. in een siliconen muffinvorm).

Serveertip: Voor een frisse touch kun je bij stap 4 verse (fijngehakte) munt toevoegen.

Variatietip: Geen sinaasappelsap, maar wel mandarijn in huis? Dan kun je ook sap van mandarijn gebruiken.

Bevat per 100 g: 170 kcal, 8.0 g eiwit, 6.3 g vet waarvan 2.0 g verzadigd, 19.1 g koolhydraten, 3.0 g suikers, 2.3 g voedingsvezel en 0.14 g zout

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie BIO Couscous 275g tekst wit
BIO Couscous

Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.