Hollands vispotje

met venkel

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
565 kcal
Couscous Hollands Vispotje Met Venkel

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Couscous
  • 1 biologische citroen
  • 300 g kabeljauwfilet
  • 300 g rauwe, gepelde, garnalen
  • 3 el olijfolie
  • 450 g venkel, in repen, groen bewaren
  • 1 rode paprika, grof gesneden
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 takjes verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Rasp de citroenschil. Pers een halve citroen uit. Wrijf de kabeljauw in met 1 eetlepel olijfolie, de helft van het citroenrasp, wat zeezout en zwarte peper en snijd ze in blokjes. Schep ze om met de garnalen.
  2. Bereid de Lassie Couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de groenten 5 min.
  3. Fruit de ui in de rest van de olie 3 min. Schep de kabeljauw en garnalen erbij en bak het geheel, onder af en toe omscheppen, 5 min. Schep de groenten erbij en roerbak nog 1 min. Schep op het laatst het venkelgroen erbij. Meng de couscous met citroenrasp, sap en peterselie. Serveer de roerbak van vis en groenten bij de peterseliecouscous.

Tip: Vervang de grote garnalen eens door mosselen in de schelp.

Voedingswaarde p.p.: 565 kcal. 39 g eiwit, 73 g koolhydraten en 13 g vet (1 g verzadigd).

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie BIO Couscous 275g tekst wit
BIO Couscous

Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.