Vluggort is gepelde gerst die al eeuwenlang wordt gebruikt als basis voor pap. De graansoort doet het goed in romige gerechten, zowel zoet als hartig.
Romige gort
met appelkaramel
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 345 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Breng in een pan 400 ml water aan de kook. Voeg de gort toe en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag en laat de gort in 15 min. gaar worden. Giet af en laat volledig afkoelen.
- Laat intussen de basterdsuiker met de boter in een pan met dikke bodem karamelliseren tot diepbruine stroop, roer zo min mogelijk. Voeg de appel toe en kook 4 min. mee.
- Klop de slagroom stijf met de kristalsuiker en kaneel. Spatel de slagroom zo luchtig mogelijk door de afgekoelde gort en verdeel over 4 kommetjes. Garneer met de appelkaramel.
Tip: Blus de appel af met een scheut calvados.
Bevat p.p.: 345 kcal. 3 g eiwit, 19 g vet en 40 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Vluggort