Bereidingswijze
- Kook de pastinaak in 10-15 min. gaar.
- Verwarm de ovengrill voor. Leg de sinaasappel op de bakplaat. Smeer de schijfjes in met de ahornsiroop en de zonnebloemolie. Schuif onder de grill en rooster 5-10 min.
- Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng voor de dressing de plantaardige (kokos)yoghurt met het sap van de limoen en de chilivlokken.
- Verdeel de veldsla over twee borden. Schep de pastinaak en vervolgens de couscous op de sla. Verdeel de blauwe bessen over de salade.
- Voeg daarna ook de sinaasappel, de pecannoten en de hazelnoten toe. Maak de salade af met de spicy yoghurtdressing.
Tip: Laat voor kinderen de chilivlokken in de dressing weg en voeg 1-2 tl ahornsiroop toe voor een zoet accent.
Bevat p.p.: 685 kcal, 14 g eiwit, 31 g vet waarvan 4 g verzadigd, 79 g koolhydraten en 17 g voedingsvezel