Voorgestoomde quinoa is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De quinoa is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de quinoa kort in een warm gerecht.
Linzenquinoa met champignons
avocado en 'n eitje
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 615 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de champignons in 4 min. bruin en gaar.
- Kook intussen de eieren in 4-7 min. naar wens halfzacht of net hard.
- Voeg de knoflook toe aan de champignons en bak nog 1 min. Schep de linzen erdoor.
- Maak de quinoa los en schep door de linzen. Verwarm de quinoa in 2-3 min. Snijd de avocado in plakjes en pel de eieren en snij doormidden.
- Breng de quinoa op smaak met zout en peper en schep op twee borden. Leg er de plakjes avocado en de eieren op.
Tip: Bestrooi met 1 tl za’atar.
Bevat p.p.: 615 kcal. 24 g eiwit, 36 g vet waarvan 6 g verzadigd, 42 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Voorgestoomde Quinoa