Bereidingswijze
- Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes en de chorizo in halve maantjes.
- Verhit in een hapjespan de olie. Bak de ui met de paprika en de chorizo 4 min. Snijd intussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Voeg het gehakt toe aan de groenten en bak in 4 min. rul. Voeg ook de tomaten toe en bak 2 min. mee. Schep het gerookt paprikapoeder erdoor.
- Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst in zo’n 10 min. gaar. Laat intussen de maïs uitlekken. Voeg halverwege de kooktijd de maïs toe en indien nodig wat extra bouillon of water.
- Hak de peterselie fijn. Schep de peterselie met peper naar smaak door de jambalaya. Schep de jambalaya op een schaal of 4 borden.
Tip: Lekker met frisse linten komkommer.
Variatietip: Vervang de paprika door 250 g champignons in plakjes.
Bevat p.p.: 685 kcal, 28 g eiwit, 33 g vet waarvan 11 g verzadigd, 67 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel