Bereidingswijze
- Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de paksoi in brede repen, houd de witte repen van de stronk en de groene repen van het blad apart.
- Verwarm de sesamolie in een wok en roerbak de garnalen tot ze gaar zijn. Zet ze apart.
- Schep plakjes knoflook, geraspte gember en rode peper door de resterende olie in de wok en roerbak tot het lekker gaat ruiken.
- Schep de ui en de witte stukken paksoi erdoor en roerbak 2 - 3 min. Voeg de groene repen paksoi toe en roerbak nog 1 min. tot de groene paksoirepen beginnen te slinken.
- Schep de garnalen en pinda’s erdoor en roerbak nog 1 - 2 min. Breng op smaak met limoensap en vissaus.
- Serveer de pandanrijst in wijde kommen en schep de garnalenroerbak erop.
Tip: Vervang paksoi door Chinese kool of spinazie.
Bevat p.p: 550 kcal. 26 g eiwit, 19 g vet waarvan 3 g verzadigd, 66 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel