Bereidingswijze
- Week de saffraandraadjes 10 min. met 100 ml heet water. Meng dit met de tomaten, ui, knoflook en saffraan in een blender tot een gladde saus.
- Verwarm de olijfolie in een extra grote braadpan en bak de plakjes chorizo in 3 - 4 min. knapperig bruin. Zet apart. Bak de paprikablokjes in 2 - 3 min. bijna gaar.
- Voeg de rijst toe en bak al omscheppend even mee. Roer de tomatensaus erdoor en voeg nog 200 ml water en 1 theelepel zout toe.
- Breng de rijst al roerend aan de kook en schep de peterselie erdoor. Leg de mosselen en de plakjes chorizo tussen de rijst. Zet de deksel op de pan en laat de rijst 8 min. zachtjes doorkoken en daarna nog 5 min. staan.
Tip: Een nog luxere variant? Leg dan 500 g ontdooide grote ongepelde rauwe garnalen met de mosselen tussen de rijst.
Bevat p.p: 555 kcal. 21 g eiwit, 20 g vet waarvan 6 g verzadigd, 70 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel