IJsjes van roomrijst

met frambozenjam

Personen:
5
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
189 kcal
Dessertrijst Ijsjes Van Roomrijst Met Frambozenjam

Ingrediënten

  • 375 g vanilleroomrijst (1/2 basisrecept)
  • 100 g suiker
  • 150 g frambozenjam
  • 2 el neutrale bakolie

Bereidingswijze

  1. Bereid de vanilleroomrijst volgens het basisrecept (klik hier) en laat afkoelen, gebruik de helft voor 6 ijsjes. Meng de suiker met 160 ml water. Breng het op laag vuur al roerend aan de kook, zodat de suiker oplost en kook het op hoog vuur zonder roeren nog 1 min. door. Laat afkoelen. Vet 6 ijslollievormpjes van 75 ml in met de bakolie.
  2. Pureer 350 gram roomrijst en de suikersiroop zo glad en schuimig mogelijk. Roer de fruitpasta los.
  3. Schep in elk ijslollievormpje om en om een volle lepel rijstevla en een theelepel frambozenjam en herhaal dit, eindig met rijstevla. Steek in elk vormpje een ijslolliestokje en zet ze 4 - 5 uur in de vriezer.
  4. Neem de ijsjes uit de vriezer, laat ze 10 min. op kamertemperatuur staan en trek de roomrijstijsjes voorzichtig uit de vormpjes. Gebruik hiervoor eventueel een scherp mesje. Verpak ze in een diepvriesdoosje en zet ze terug in de vriezer, of eet ze meteen op.

Tip: IJslollievormpjes van Rice hebben een inhoud van 75 ml.

Tip: Liever houten ijsstokjes dan de bijpassende plastic stokjes? Dek de houder met ijsvormpjes af met een dubbelstukje alufolie, snijd in het midden van elk vormpje een sneetje en steek daardoor een ijsstokje in het ijs, zodat ze niet scheefzakken.

Tip: Houten ijsstokjes vind je bij de betere kookwinkels of hobbywinkels.

Tip: Gebruik eventueel kleine zuiveldessertbekertjes als ijslollievormpjes.

Bevat p.p.: 189 kcal. 3 g eiwit, 7 g vet en 41 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Dessertrijst 400g tekst wit
Dessert rijst

Lassie Dessertrijst is na slechts 12 minuten koken klaar voor een heerlijk romig toetje. De rijst neemt tijdens het koken veel vocht op, waardoor je dessert een rijke en volle smaak krijgt.