Haverrijst maakt gezond eten extra makkelijk en snel. Haverrijst is namelijk een bron van plantaardige eiwitten én vezels. De haverkorrels in dit pak hoeven slechts tien minuten gekookt te worden. De graansoort is een perfect alternatief voor rijst. Probeer bijvoorbeeld eens een nasi met haver.
Haverrijstpannenkoekjes met kwark
en bessen
- Personen:
- 1
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 785
Bereidingswijze
1. Kook de haverrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst goed uitlekken en iets afkoelen.
2. Klop intussen een glad beslag van het ei, 4 el kwark, het bakmeel en de vanillesuiker. Schep er de haverrijst door.
3. Verhit in een koekenpan de olie. Schep bergjes beslag in de pan. Verdeel wat blauwe bessen over het beslag en bak de pannenkoekjes in 2-3 min. per kant goudbruin en gaar.
4. Leg de pannenkoekjes op een bord. Garneer met de rest van de kwark, blauwe bessen en eventueel munt.
Tip: Extra eiwitten toevoegen? Voeg een scoop van je favoriete proteïne poeder toe aan het beslag.
Tip: Lekker met een straaltje honing.
Tip: Verkruimel 2 plakjes gebakken kalkoenbacon boven de pannenkoekjes voor een hartig accent.
Bevat p.p.: 785 kcal, 27 g eiwit, 38 g vet waarvan 6 g verzadigd, 80 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel