Bereidingswijze
- Kook de haverrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst goed uitlekken en iets afkoelen.
- Klop intussen een glad beslag van het ei, 4 el kwark, het bakmeel en de vanillesuiker. Schep er de haverrijst door.
- Verhit in een koekenpan de olie. Schep bergjes beslag in de pan. Verdeel wat blauwe bessen over het beslag en bak de pannenkoekjes in 2-3 min. per kant goudbruin en gaar.
- Leg de pannenkoekjes op een bord. Garneer met de rest van de kwark, blauwe bessen en eventueel munt.
Tip: Extra eiwitten toevoegen? Voeg een scoop van je favoriete proteïne poeder toe aan het beslag.
Tip: Lekker met een straaltje honing.
Tip: Verkruimel 2 plakjes gebakken kalkoenbacon boven de pannenkoekjes voor een hartig accent.
Bevat p.p.: 785 kcal, 27 g eiwit, 38 g vet waarvan 6 g verzadigd, 80 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel