Shiitakerijst

met garam masala uit de oven

Personen:
4
Bereidingstijd:
10 min (25 oventijd + 10 min wachttijd)
Voedingswaarde:
451 kcal
647 Basmatirijst Shiitakerijst garam masala uit oven
DSC01314
Paulami Joshi

Ingrediënten

  • 70 g + 20 g boter of ghee
  • 1 tl komijnzaad
  • 200 g shiitake, in de lengte gesneden
  • 4 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 2 rode pepers, fijn gehakt
  • 300 g Lassie Basmatirijst
  • 750 ml groentebouillon, warm (tablet)
  • 1,5 tl zout
  • 1 tl garam masala
  • 15 g verse korianderblaadjes, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Verhit 70 g boter of ghee in een koekenpan en bak het komijnzaad. Voeg na een halve min. de gember en de rode peper toe en bak ongeveer 1 min. al roerend aan.
  3. Voeg de shiitake en garam masala toe en bak 7 min.
  4. Voeg de rijst toe en roer 3 min. door.
  5. Doe het shiitake-rijstmengsel in een ovenschaal. Voeg de bouillon, zout en de rest van de boter/ghee toe. Meng goed en dek af met aluminiumfolie.
  6. Zet het geheel in de oven voor 25 min.
  7. Haal het gerecht uit de oven en laat nog 10 min. afgedekt rusten.
  8. Verwijder de folie, garneer het gerecht met korianderblaadjes en serveer.

Bevat p.p: 451 kcal, 6.7 g eiwit, 18.9 g vet waarvan 11.7 g verzadigd, 63 g koolhydraten en 1.7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmat Rijst Voordeelpak tekst wit
Basmatirijst voordeelpak

Basmatirijst is een langgraanrijst met een volle, verfijnde smaak en heerlijke geur.