Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Verhit 70 g boter of ghee in een koekenpan en bak het komijnzaad. Voeg na een halve min. de gember en de rode peper toe en bak ongeveer 1 min. al roerend aan.
- Voeg de shiitake en garam masala toe en bak 7 min.
- Voeg de rijst toe en roer 3 min. door.
- Doe het shiitake-rijstmengsel in een ovenschaal. Voeg de bouillon, zout en de rest van de boter/ghee toe. Meng goed en dek af met aluminiumfolie.
- Zet het geheel in de oven voor 25 min.
- Haal het gerecht uit de oven en laat nog 10 min. afgedekt rusten.
- Verwijder de folie, garneer het gerecht met korianderblaadjes en serveer.
Bevat p.p: 451 kcal, 6.7 g eiwit, 18.9 g vet waarvan 11.7 g verzadigd, 63 g koolhydraten en 1.7 g voedingsvezel