Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de rijst in de ovenschaal en druk aan. Bestrooi met 1 el furikaki.
- Roer in een schaaltje de roomkaas met 2 el mayonaise los. Schep de surimi erdoor. Schep het surimimengsel op de rijst en strijk glad.
- Bak de rijst 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant net begint te kleuren.
- Laat de rijst uit de oven 2 min. afkoelen. Verdeel de rest van de mayonaise en furikake over de rijst.
- Zet de rijst op tafel en snijd in 20 vierkante blokjes. Zet ook de toppings op tafel: de blokjes komkommer en avocado en naar wens zalmeitjes, bosuitjes, sojasaus en/of wasabipasta.
- Schep het mengel op een norivelletje en maak af met toppings naar keuze. Herhaal tot de schaal leeg is!
Variatietip: Voeg zalmeitjes toe bij stap 6. Ook lekker als topping: bosui, sojasaus en/of wasabi.
Tip: Furikake koop je bij de toko of Aziatische supermarkt. Maar als je het niet kunt vinden, is het ook makkelijk zelf te maken. Maal 1 el bonito flakes en 1 nori vel samen in een keukenmachine, koffiemaler of vijzel tot een poeder en roer 1 el sesamzaad en zout naar smaak erdoor.
Tip: Natuurlijk kun je dit recept ook maken met Lassie Poké bowl rijst (375 g). Gebruik dan 300 g rijst en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Handig: maak de rijst van tevoren en bewaar in de koelkast (2 dagen max. 7 °C).
Bevat p.p.: 595 kcal, 15 g eiwit, 30 g vet waarvan 5 g verzadigd, 65 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel