Groentestoof

met hazelnoten en Zilvervliesrijst + Quinoa én Granen

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
770 kcal
Zilvervliesrijst Spelt Én Quinoa Prei Bospeen Hazelnoten

Ingrediënten

  • 8 wortelen, geschild
  • 275 g Lassie Zilvervliesrijst + Quinoa én Granen
  • 25 g boter
  • 1 rode ui, in 8 partjes
  • 2 - 3 dunne preien, gewassen en in stukken van 6 – 8 cm
  • 200 g spruitjes
  • 1 el verse tijm
  • 1 - 2 el citroensap
  • 150 g hazelnoten
  • 1 - 1½ el vloeibare honing
  • 1 tl kurkuma
  • 100 g crème fraîche

Optioneel:

  • sumak

Bereidingswijze

  1. Halveer de wortelen in de lengte en breedte.
  2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Verwarm de boter en voeg de ui, prei, spruitjes en wortelen toe. Bestrooi met tijm, zout en peper. Besprenkel met citroensap en voeg 200 ml water toe. Smoor de groenten afgedekt op matig hoog vuur in 10 - 12 min. gaar. Schep af en toe om.
  3. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin
  4. Serveer de rijst in wijde kommen en schep de groenten erop. Roer de honing en kurkuma door het smoorvocht en kook even in tot een lekker jus. Schep de jus over de groenten en bestrooi met de hazelnoten. Serveer met crème fraîche.

Tip: Garneer met een beetje friszure sumak. Dat is het gemalen gedroogde vruchtje van de fluweelboom.

Bevat p.p: 770 kcal. 17 g eiwit, 42 g vet waarvan 11 g verzadigd, 73 g koolhydraten en 16 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Zilvervliesrijst Quinoa en granen 275g tekst wit
Zilvervliesrijst + Quinoa én granen

Lassie Zilvervliesrijst + quinoa én granen bevat behalve zilvervliesrijst en quinoa ook de graansoorten tarwe en gerst. Samen geven ze je gerecht een volle, rijke smaak en een verantwoorde twist.