Bereidingswijze
- Halveer de wortelen in de lengte en breedte.
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Verwarm de boter en voeg de ui, prei, spruitjes en wortelen toe. Bestrooi met tijm, zout en peper. Besprenkel met citroensap en voeg 200 ml water toe. Smoor de groenten afgedekt op matig hoog vuur in 10 - 12 min. gaar. Schep af en toe om.
- Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin
- Serveer de rijst in wijde kommen en schep de groenten erop. Roer de honing en kurkuma door het smoorvocht en kook even in tot een lekker jus. Schep de jus over de groenten en bestrooi met de hazelnoten. Serveer met crème fraîche.
Tip: Garneer met een beetje friszure sumak. Dat is het gemalen gedroogde vruchtje van de fluweelboom.
Bevat p.p: 770 kcal. 17 g eiwit, 42 g vet waarvan 11 g verzadigd, 73 g koolhydraten en 16 g voedingsvezel