Parelcouscous wordt gemaakt van harde tarwe en is geliefd in het Midden-Oosten. Het heeft een grotere korrel en zachtere smaak dan couscous en lijkt qua bite meer op pasta.
Parelcouscoussalade met
geroosterde zoete aardappel en mozzarella
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 35 minuten
- Voedingswaarde:
- 825 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Verdeel de aardappelblokjes over de bakplaat en besprenkel ze met 3 el olijfolie.
- Rooster de aardappelblokjes in 15-20 minuten bruin en gaar. Bereid intussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Knip de builtjes open en doe de parelcouscous in een zeef. Spoel de parelcouscous onder stromend water snel koud en laat goed uitlekken.
- Meng de parelcouscous met de geroosterde zoete aardappel, de rode ui, de zongedroogde tomaat en de laatste 3 el olijfolie. Breng op smaak met het citroensap, zout en peper.
- Schep vlak voor serveren de rucola door. Schep de parelcouscoussalade op 4 borden en leg er de mozzarella op.
Tip: Bestrooi de mozzarella met de geroosterde pijnboompitten.
Bevat p.p.: 825 kcal. 21 g eiwit, 37 g vet waarvan 13 g verzadigd, 98 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Parelcouscous Builtje