Gele rijst

met Shanghai paksoi en cashewnoten

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
590 kcal
Gele Rijst Shanghai Paksoi En Cashewnoten

Ingrediënten

  • 325 g Lassie Gele Rijst
  • 2 struiken paksoi
  • 3 el olie
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakken
  • 1 grote (rode) ui, in dunne partjes
  • 3 el Japanse sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 100 g ongezouten cashewnoten
  • 3 - 4 el granaatappelpitjes
  • 2 el verse koriander

Optioneel:

  • shichimi togarashi (Japans specerijenmengsel)

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd intussen de kontjes van de struikjes paksoi en maak de bladeren los.
  2. Verwarm de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui op matig hoog vuur 2 - 3 min. tot ze glazig zijn. Schep de hele paksoi erdoor en laat al omscheppend in 3 - 4 min. slinken. Schep er 1½ eetlepel sojasaus met de sesamolie door en laat nog heel even sudderen.
  3. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Sprenkel de rest van de sojasaus erover en laat al omscheppend het vocht verdampen.
  4. Serveer de gele rijst in wijde kommen en schep de paksoi erop. Strooi de cashewnoten, granaatappelpitjes en korinaderblaadjes erover.

Tip: Meer pit? Bestrooi het gerecht met wat van het Japanse specerijenmengsel shichimi togarashi.

Bevat p.p: 590 kcal. 13 g eiwit, 29 g vet waarvan 5 g verzadigd, 67 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Gele rijst text
Gele Rijst

Gele rijst is door de gele kleur en zachte saffraansmaak een feestelijke variatie op witte rijst. Daarmee geef je je gebruikelijke rijstgerechten een bijzondere twist.