Ovenrisotto

met champignons en doperwten

Personen:
4 personen
Bereidingstijd:
15 minuten + 20 - 25 minuten in de oven
Voedingswaarde:
705 kcal
De Grote Hamersma Wijntip:
Terre dei Dogi Chardonnay 2020
Champignons zijn lekker met chardonnay. Parmezaan is lekker met chardonnay. Kortom, wat zullen we hier nu eens bij drinken?
Risotto Rijst Ovenrisotto Met Champignons En Doperwten

Ingrediënten

  • 400 g kastanjechampignons
  • 200 g bacon
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 50 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 g Lassie Risotto Rijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 750 ml vleesbouillon
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 200 g diepvries doperwten
Personen:
4 personen
Bereidingstijd:
15 minuten + 20 - 25 minuten in de oven
Voedingswaarde:
705 kcal
De Grote Hamersma Wijntip:
Terre dei Dogi Chardonnay 2020
Champignons zijn lekker met chardonnay. Parmezaan is lekker met chardonnay. Kortom, wat zullen we hier nu eens bij drinken?

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Hak de champignons grof. Snijd de bacon in reepjes. Schaaf de helft van de Parmezaanse kaas in flinterdunne plakjes en rasp de rest.

2. Smelt 25 g boter in een ovenvaste pan of in een vuurvaste ovenschaal. Fruit de ui zachtjes glazig. Roer de risotto rijst erdoor en bak al omscheppend de korrels glanzend.

3. Schenk al roerend de wijn en bouillon bij de rijst en voeg de geraspte Parmezaanse kaas met tijm en bevroren doperwten toe. Breng al roerend aan de kook.

4. Schuif de pan zonder deksel in de oven en laat de risotto in 20 - 25 min. gaar worden. Roer af en toe door. Verwarm 25 g boter in een koekenpan en bak de bacon knapperig. Zet apart en bak in het bakvet de champignons al omscheppend bruin en gaar.

5. Serveer de risotto in wijde kommen en leg de bacon met de champignons erop. Garneer met de flinters Parmezaanse kaas en takjes tijm.

Bevat p.p: 705 kcal. 31 g eiwit, 22 g vet waarvan 13 g verzadigd, 90 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Risotto rijst 400g tekst wit
Risotto rijst

De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.