Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.
Baking tray met herfstgroenten
walnoten en bulgur
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 735
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Schep de courgette, pompoen en rozemarijn op de bakplaat om met de olie, zout en peper. Leg de tomaten op de bolle kant tussen de groenten. Strooi de walnoten erover en verdeel de geitenkaas erover. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de groenten in 20 minuten goudbruin en gaar.
- Bereid in de tussentijd de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de bulgur over 2 borden en schep de geroosterde groenten ernaast.
Tip: Garneer met rucolablaadjes voor een extra pittige smaak.
Bevat p.p.: 735 kcal. 19 g eiwit, 48 g vet waarvan 9 g verzadigd, 52 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Bulgur