Portobello met rode wijn risotto

cranberry’s, rozemarijn en oude geitenkaas

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten + 8-10 minuten oventijd
Voedingswaarde:
440 kcal
De Grote Hamersma Wijntip:
Riporta Primitivo 2021
Een lekker vlezige rode bij die lekkere vlezige paddenstoelen.
698 Lassie Risotto Portobello rodewijnrisotto met cranberrys rozemarijn en oude geitenkaas top

Ingrediënten

  • 200 g Lassie risotto
  • 4 el olijfolie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 50 g verse cranberry’s (zie tip)
  • 200 ml rode wijn
  • 600 ml warme groentebouillon (van tablet)
  • 2 takjes rozemarijn, alleen de naaldjes
  • 4 portobello’s
  • 50 g oude geitenkaas, geraspt

Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Optioneel:

  • 50 g rucola
Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten + 8-10 minuten oventijd
Voedingswaarde:
440 kcal
De Grote Hamersma Wijntip:
Riporta Primitivo 2021
Een lekker vlezige rode bij die lekkere vlezige paddenstoelen.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een pan met dikke bodem 2 el olijfolie. Fruit de ui 2 min. Voeg de cranberry’s toe en bak nog 1 min.
  2. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de wijn in de pan. Laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen.
  3. Voeg vervolgens de bouillon in 3 porties en de rozemarijnnaaldjes toe. Laat de risotto de bouillon zachtjes kokend opnemen alvorens de volgende portie toe te voegen. Kook de risotto in 18-20 min. beetgaar. Roer regelmatig.
  4. Veeg intussen de portobello’s schoon en zet ze op de bolle kant op de bakplaat. Besprenkel ze met de laatste 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  5. Rooster de portobello’s in de voorverwarmde oven in 8 min. gaar.
  6. Neem de risotto van het vuur. Roer er 2/3 van de geraspte geitenkaas door en breng op smaak met zout en peper.
  7. Zet de portobello’s op 4 borden en schep er de risotto op. Bestrooi met de rest van de geitenkaas

Tip: Verse cranberry’s geven de risotto een friszoete smaak. Neem gedroogde cranberry’s voor een zoet accent. Voeg de gedroogde cranberry’s met de bouillon toe.

Tip: Strooi eerst 50 g rucola op de borden en zet er vervolgens de portobello’s op.


Variatietip: Vervang voor een zachtere smaak de geitenkaas door Parmezaanse kaas.

Vegan tip: Vervang de geitenkaas door plantaardige camembert. Snijd de camembert in kleine blokjes.

Bevat p.p.: 440 kcal, 9 g eiwit, 21 g vet waarvan 6 g verzadigd, 49 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Risotto rijst 400g tekst wit
Risotto rijst

De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.