Gekaramelliseerde ketjapkip

Gekaramelliseerde ketjapkip met zoetzure paksoi

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
536 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 500 g kippendij
  • 3 el ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el sambal oelek (laat weg als je niet van pittig houdt)
  • ½ citroen
  • 4 el (zonnebloem)olie
  • 300 g Lassie Pandanrijst
  • 400 g shanghai paksoi (4 stronkjes)
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl honing
  • gebakken uitjes

Optioneel:

  • Versgeraspte gember

Bereidingswijze

  1. Snij de kippendij in grove stukken en hak de knoflook fijn.
  2. Maak een marinade van de ketjap, de knoflook, de sambal, het citroensap, en een snuf zout en marineer de kip hierin.
  3. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een braadpan en bak de kip op hoog vuur rondom mooi bruin. Voeg de resterende marinade toe, doe een deksel op de pan en gaar de kip op laag vuur in 8-10 minuten gaar.
  4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verhit de resterende olie in een ruime koekenpan.
  6. Halveer de paksoistronkjes in de lengte, bestrooi ze met zout en bak ze op hoog vuur op de snijkant tot deze hier en daar bruin kleurt (als ze niet allemaal in de pan passen doe het dan in delen).
  7. Draai de stronkjes om, zet het vuur lager en giet de bouillon erbij. Laat met een deksel op de pan nog 5 minuten stoven.
  8. Meng de azijn met de honing en meng dit door het vocht van de paksoi.
  9. Verdeel de rijst over vier borden. Schep de paksoi en de ketjapkip erbij en bestrooi met gebakken uitjes.

Tip: Een extra kick? Meng 1 theelepel versgeraspte gember door het zoetzuur van de paksoi.

Tip: Liever vega? Vervang de kip voor medium tofu. Bak de tofu dan eerst bruin in zonnebloemolie en voeg daarna de marinade daarna toe aan de pan en roerbak het geheel nog even.

Bevat p.p.: 355 kcal, 30 g eiwit, 13 g vet waarvan 2 g verzadigd, 27 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Ontdek onze recepten