De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.
Risotto dolce met
amarenen en witte chocolade
- Personen:
- 6
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 375 kcal
- De Grote Hamersma Wijntip:
Brachetto d’ Acqui - Een gerecht met zoetzure kersen vraagt om een dessertwijn met een zoetzure kersenimpressie. En de belletjes zijn voor de extra feestelijke touch.
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwarm de melk met de suiker en de vanillesuiker.
- Smelt in een pan met dikke bodem de boter. Schep de rijst erdoor en bak 1 minuut, totdat de rijst glazig is.
- Schenk in delen de melk erbij en laat de rijst de melk zachtjes kokend opnemen. Kook de rijst in 18-20 minuten beetgaar. Voeg pas een nieuwe scheut melk toe als een vorig deel volledig door de rijst is opgenomen. Roer intussen de mascarpone los. Hak of rasp de chocolade fijn.
- Neem de risotto van het vuur. Schep de mascarpone en de helft van de chocolade door de warme risotto.
- Schep de risotto op 6 borden. Verdeel er de amarenen-kersen met wat siroop over. Bestrooi met de rest van de chocolade.
Tip: Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Strooi de hazelnoten samen met de chocolade over de risotto.
Bevat p.p.: 375 kcal. 7 g eiwit, 18 g vet waarvan 12 g verzadigd, 45 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Risotto rijst