Toverrijst Panklaar is dé basis voor een snelle maaltijd. De voorgestoomde rijst is namelijk al gaar en hoeft alleen verwarmd te worden in de pan.
Gevulde aubergine met gerookte tomatenrijst,
geitenkaas en tijm
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten + 20-25 minuten oventijd
- Voedingswaarde:
- 425 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Halveer de aubergines in de lengte. Hol de aubergines met een scherp mes uit.
- Snijd het auberginevruchtvlees klein. Snipper de ui. Snijd ook de tomaten in kleine stukjes.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui 1 min. Voeg de aubergine en tomaat toe en bak in 6 min. gaar.
- Schep de tomatenpuree en het gerookt paprikapoeder door de groenten. Schep er de rijst door en de blaadjes van de takjes tijm door en roerbak 1-2 min. Breng op smaak met zout, peper en desgewenst wat extra gerookt paprikapoeder.
- Leg de aubergines op de bakplaat of in de ovenschaal. Vul de aubergines met het rijstmengsel. Verdeel de geitenkaas erover.
- Bak de aubergines in de voorverwarmde oven in 20-25 min. zacht en gaar.
Tip: Bestrooi de gevulde aubergines uit de oven met een beetje extra tijm. De gevulde aubergines combineren heerlijk met geroosterde maïs.
BBQ-tip: Rooster de aubergines ook eens op de barbecue (met deksel) gaar.
Variatietip: Vul ook eens courgette of vleestomaten met de tomatenrijst en geitenkaas.
Bevat p.p.: 425 kcal, 10 g eiwit, 14 g vet waarvan 6 g verzadigd, 63 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
PanKlaar Toverrijst