Haverrijst maakt gezond eten extra makkelijk en snel. Haverrijst is namelijk een bron van plantaardige eiwitten én vezels. De haverkorrels in dit pak hoeven slechts tien minuten gekookt te worden. De graansoort is een perfect alternatief voor rijst. Probeer bijvoorbeeld eens een nasi met haver.
Thaise haverrijst
met kip, groenten en mango
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 535 kcal
Bereidingswijze
1. Kook de haverrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit in een wok de olie. Bak de kipblokjes in 4 min. bruin.
3. Schep de currypasta door de kipblokjes en bak 1 min. mee. Voeg de wokgroente toe. Bak de groente in 4 min. beetgaar.
4. Snijd intussen de mango in blokjes. Schep de mango door de groente.
5. Giet de rijst af. Bak de rijst 1-2 min. al omscheppend met de groenten mee.
6. Hak de koriander grof. Schep de koriander door de rijst. Breng op smaak met zout en peper en schep de Thaise rijst in 4 kommen.
Tip: Bestrooi de Thaise rijst met ongezouten cashewnoten.
Bevat p.p.: 535 kcal, 35 g eiwit, 15 g vet waarvan 3 g verzadigd, 59 g koolhydraten en 12 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Haver rijst