Bereidingswijze
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng ondertussen in een kom de wortel en de kool met het limoensap en zout. Masseer het geheel met de handen om de intense smaken van de kool te verzachten (zie tip).
- Voeg de gekookte rijst toe aan de groenten en meng goed.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak het mosterdzaad. Voeg na een halve min. de kerrieblaadjes toe en zet de warmtebron uit.
- Voeg dit mengsel samen met de chaat masala toe aan de rijst. Voeg de cashewnoten en sultana’s toe en meng goed. Garneer met de koriander- en muntblaadjes.
Tip: Dit gerecht is het lekkerst op kamertemperatuur.
Tip: Met een zachtere smaak is de kool beter te verteren.
Tip: Zwart mosterdzaad (eventueel te vervangen door gewoon mosterdzaad), chaat masala en kerrieblaadjes (bevroren of gedroogd) vind je in de Indiase winkel en toko.
Bevat p.p.: 532 kcal, 10.5 g eiwit, 21.6 g vet waarvan 13.4 g verzadigd, 77.1 g koolhydraten en 7.6 g voedingsvezel