Thaise

rode pastinaakcurry en koriander

Personen:
4
Bereidingstijd:
15 minuten + 15 minuten stoven
Voedingswaarde:
920 kcal
528 Notenrijst Rode pastinaakcurry cashewnoten koriander notenrijst

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Meer Notenrijst
  • 3 el olie
  • 2 uien, grof gesneden
  • 4 pastinaken, geschild
  • 1 kleine courgette
  • 70 g Thaise rode currykruidenpasta (pakje)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 blik tomatenblokjes met knoflook (400 ml)
  • 100 g doperwten (diepvries)
  • 15 g koriander, grof gesneden

Optioneel

  • 1 mango, in blokjes
  • 100 g cashewnoten, licht geroosterd

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit in de tussentijd 2 eetlepels olie in een hapjespan, voeg de uien toe en bak 5 minuten zonder te kleuren. Snijd in de tussentijd de pastinaken in plakjes van ½ cm dik, halveer de grote plakken. Doe hetzelfde met de courgette. Voeg de pastinaak en courgette toe aan de uien. Voeg de currypasta toe en bak mee. Schenk de kokosmelk en de tomatenblokjes erbij, roer goed en breng op smaak met zout en peper. Voeg de helft van de koriander toe plus doperwten. Breng de currysaus aan de kook. Leg een deksel op de pan. Draai de warmtebron lager en stoof de curry in 15 minuten gaar.
  3. Verdeel de rijst over 4 diepe borden, schep de pastinaakcurry ernaast. Bestrooi met de overgebleven koriander en garneer eventueel met cashewnoten.

Tip: Voeg de mangoblokjes tijdens de laatste 10 minuten van de stooftijd toe.

Bevat p.p.: 920 kcal. 16 g eiwit, 60 g vet waarvan 23 g verzadigd, 71 g koolhydraten en 16 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Meer Notenrijst tekst wit
Meer Noten rijst

De vernieuwde Meer Notenrijst bevat de vertrouwde ingrediënten zoals papaja en amandelen én nu nog meer noten! Samen geven die de rijst een lichtzoete smaak en heerlijke bite. Meer ingrediënten, meer smaak!