Snelle maaltijden

Bekijk de snelle maaltijden van Lassie en laat je verrassen door makkelijke recepten die je in amper 15 minuten al op tafel kan zetten. Voor jezelf of voor het hele gezin, geschikt voor na het sporten of gewoon lekker licht voor bij warm weer. Met deze gerechten eet je de hele week lekker en gezond … zonder lang in de keuken te hoeven staan!

Koken in 10 minuten

De meeste van onze snelle maaltijden zijn klaar in een kwartier. Maar soms is dat zelfs nog te lang. Bijvoorbeeld als je in de file hebt gestaan en nu bijna te laat bent voor die belangrijke afspraak. Check in dat geval ook onze supersnelle maaltijden. Daarmee heb je vaak in 10 minuten al een bordje klaar. Sneller afhalen of de snackbar!

Lichte maaltijden bij warm weer

In de winter heb je misschien wat meer zin in een lekkere, langzame stoofschotel uit de slowcooker. In de zomer niet. Je gaat het liefst voor lichte maaltijden bij warm weer. En dan heb je vaak geen zin om lang in die hete keuken te staan. Ga dan voor één van onze zomerse salades met kant-en-klare rijst, quinoa, bulgur of couscous!

De snelle eiwitrijke maaltijd

Nog even snel naar de gym? Of heb je die workout net gehad en moet je snel weer door? Dan ga je natuurlijk voor een snelle eiwitrijke maaltijd. En ook die hebben we. Bijvoorbeeld met (gerookte) kip of met kikkererwten. Makkelijk te mealpreppen, goed voor de spieren na het sporten en vaak ook perfect passend in je schema.

Budgetproof

Bij snelle maaltijden heb je geen tijd om eerst al die groenten, vlees of vis te snijden. Of om die kruiden urenlang mee te laten sudderen in je saus. Daarom maken we veel van onze vlugge gerechten met maar weinig ingrediënten. Dat scheelt niet alleen tijd, maar maakt ze vaak ook nog eens best goedkoop. Mooi meegenomen!

Voor 1 persoon of het hele gezin

Je maakt onze snelle maaltijden eenvoudig voor 1 persoon of voor 2 personen. Maar ze zijn ook geschikt voor het hele gezin en zelfs voor een grote groep! Veel van onze recepten zijn namelijk kindvriendelijk. Wel zo fijn als je na een drukke dag werken laat thuiskomt en je kids al trek hebben. Of als je vrienden tóch nog even blijven hangen na die borrel!

Lekkere snelle maaltijden

Snel koken betekent niet dat je in moet leveren op smaak. Integendeel zelfs. Met een scheutje sojasaus of ketjap hier en een klein, rood pepertje daar geven we onze snelle maaltijden juist veel smaak. En anders gebruiken we wel een handige kruidenmix of een kant-en-klaar sausje om je gerecht een smaakvolle boost te geven!

Makkelijke snelle maaltijden

Bij Lassie houden we het graag makkelijk. We snappen dat niet iedereen Jamie Oliver heet of beschikt over een uitgebreide keuken. Je hoeft dus ook niet te kunnen snijden als een chefkok om onze snelle maaltijden in een kwartier op tafel te krijgen. Laat staan dure ingrediënten te kopen. Gewoon simpel koken zonder gedoe. Daar gaan we voor.

Gezonde snelle maaltijden

Snel, makkelijk en lekker? Check! Maar je wilt natuurlijk ook wel een beetje gezond eten. Daarom zitten al onze recepten ook vol met verschillende groenten en maak je ze met vis, vlees of vegetarisch. Daarmee eet je de hele week lekker gevarieerd en weet je zeker dat je aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamientjes en mineralen komt.

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: