Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.
Siciliaanse couscous
met aubergine, tonijn en rozijnen
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 510 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Bak de aubergine in 4 minuten bruin. Voeg de tomaat toe en bak nog 4 minuten.
- Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met 350 ml water.
- Schep de rozijnen en de komijn door de aubergine. Rasp de schil van de sinaasappel en voeg ook toe.
- Roer de couscous met een vork los. Schep de couscous door het auberginemengsel. Schep de tonijn en de basilicum voorzichtig erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Tip: Voeg met de komijn ook een snufje gemalen kaneel toe.
Tip: Bestrooi de couscous met 2 el grofgehakte pistachenoten of geroosterd amandelschaafsel.
Variatietip: Vervang de aubergine door courgette.
Bevat p.p.: 510 kcal. 24 g eiwit, 17 g vet waarvan 3 g verzadigd, 63 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Couscous